Circulaire Check

De gemeente wil bedrijven ondersteunen in toekomstbestendig ondernemen. Daarom bieden we ondernemers de mogelijkheid om zich aan te melden voor een gratis Circulaire Check van hun bedrijf. 

Aanmelden voor de Circulaire Check

De check bestaat uit een kennismakingsgesprek en een verdiepende sessie met een expert over circulaire economie en circulair ondernemen. Zo ontdekt u wat een circulaire economie voor uw bedrijf kan betekenen. Waar zit de grootste impact en waar de grootste uitdagingen? Hoe ga je om met materialen en producten uit geografische gebieden waar je eigenlijk niet afhankelijk van wil zijn? Hoe maak je je klaar voor klanten en werknemers die steeds meer duurzaamheid van je verwachten? Wat zijn mogelijke oplossingen voor alsmaar duurder wordende materialen en producten?

De bedrijven worden begeleid door Klaske Kruk; oprichter van adviesbureau Circularities, winnares van meerdere duurzaamheidsprijzen en uitgeroepen tot Circulair Hero. Kruk: “De circulaire transitie is voor 75% afhankelijk van gedragsverandering en voor slechts 25% van technologie en grondstoffen. We zijn praktisch ingesteld en richten ons op het hands-on vertalen van de circulaire economie in theorie naar praktijk.”

Aanmelden

In de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo kunnen in totaal maximaal 10 bedrijven gebruik maken van de Circulaire Check. Meerdere collega’s mogen aanwezig zijn bij de gesprekken.

Aanmelden kan via klimaat@debuch.nl