Woning isoleren

Als u eigenaar bent van een woning, kunt u veel energie besparen met goede isolatie. Ook het wooncomfort verbetert.

Een goed geïsoleerde woning zorgt ervoor dat uw energierekening omlaag gaat: omdat uw woning minder warmte verliest, hoeft u minder te stoken. Ook zorgt woningisolatie voor een comfortabele, waardevaste en toekomstbestendige woning. Woningisolatie is isolerend glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en bodemisolatie. 

Advies

Het Duurzaam Bouwloket geeft gratis advies over isolatie en andere maatregelen. Over de uitvoering, en over financiering. Het Duurzaam Bouwloket is een professionele partij en het energieloket voor diverse gemeenten. 

Ook een energiecoach kan u adviseren. Energiecoaches worden aangeboden door de lokale energiecoöperatie, die is opgericht door inwoners.

Inkoopactie

We organiseerden in 2022 een inkoopactie voor woningisolatie. Vakkundige isolatiebedrijven boden daarbij offertes tegen een goede prijs-kwaliteit verhouding.  

Vorig jaar zijn er bij de inkoopactie 2.200 offertes aangevraagd in de gemeenten  Heiloo, Bergen, Uitgeest en Castricum. We kijken naar de mogelijkheid om dit jaar opnieuw een inkoopactie te organiseren. 

Isolatieacties DUEC

Energiecoöperatie DUEC biedt een algemene isolatieactie en een isolatieglas actie. Bij deze acties zorgt DUEC voor

  • een speciale collectiviteitskorting;
  • informatie over subsidies;
  • informatie en advies over isolatie.

Animatie

Met vloerisolatie bespaart u op energiekosten: